Bezoek Stebo op de Vlaamse Dag van de Architectuur

wo 2 okt 2013

Zondag 13 oktober is stad Genk gastheer voor de Vlaamse Dag van de Architectuur. Het nieuwe energie-actieve kantoor van Stebo en Ondernemersatelier is een van de blikvangers. Beide organisaties nodigen u graag uit voor een bezoek. 

Na vijf jaar plannen, denken, zoeken, bouwen, stressen, zweten, dokken en weer doorgaan, verhuisden Stebo en Ondernemersatelier in maart dit jaar naar hun nieuwe kantoor. Een verhuis is sowieso al gedoe, maar nu was het extra spannend. Ons kantoor is immer een baanbrekend waagstuk. 

Energie-actief en duurzaam
Door een unieke mix van energieconcepten en bouwtechnieken gebruiken we enkel nog de zon en de aardwarmte als energiebronnen. Dus: geen fossiele brandstoffen meer. We kozen voor duurzame materialen in bouw en afwerking. Er is een slimme recuperatie van regenwater en een gesofisticeerde  open source software om het gebouw te beheren. Ons gebouw wordt volledig verwarmd en gekoeld door de combinatie van passiefbouw, betonkernactivering, warmtepomp en boorgatenergieopslag. Dat is volstrekt uniek in België. 

Gelauwerd
Het kantoor is bovendien ook al in de prijzen gevallen: we kregen een podiumplaats van de vakjury van de Challenge 2020, een innovatieconcours voor ingenieursbureaus. En bovendien zijn we genomineerd met 3 andere kantoren voor de ‘Belgische Prijs voor de Architectuur en Energie’, de meest prestigieuze prijs uit haar domein. 

Het nieuwe werken
Het nieuwe kantoor van Stebo en Ondernemersatelier biedt tal mogelijkheden om creatief te werken. Medewerkers kunnen makkelijk en snel inpluggen op kantoor, vinden er inspirerende vergaderplekken. Onze partners vinden er een plek voor ontmoetingen en co-creatie. Het kan allemaal. Ons kantoor is een energiecentrale: letterlijk én figuurlijk! 

Kom ‘ns kijken!
Nieuwsgierig? Kom dan kijken op zondag 13 oktober tussen 10 en 18 uur. Elk half uur start een rondleiding. Je krijgt een toegankelijke  uitleg over het bouwconcept en kunt het kantoor van de toekomst met eigen ogen zien en beleven. 

Vraag de experts het hemd van het lijf.
Wil je de technische naaldjes en draadjes ontdekken? Omstreeks 16 uur leiden de ontwerpers je rond en kan je al je vragen kwijt. Spreek met de experts van BuroB (architectuur en interieurdesign) en Cenergie (technieken en concept) en kom alles te weten over technieken, kilowattuur, het seizoenshumeur van beton of de uitzettingsgraad van bouwstaal. 

Klinken op 25 jaar Stebo
Een goed glas wijn of heerlijk stuk vlaai stond klaar voor alle bezoekers. Als attentie ter gelegenheid van onze 25ste verjaardag.

Het was ons een eer en een genoegen, maar vooral een plezier, u te verwelkomen. 

Nieuws

[wo 27 mrt 2024]

ES Systems bouwt verder aan de toekomst

[di 13 apr 2021]

Energie neutrale woning voor Dieter Paquay in Lanklaar

[wo 6 nov 2019]

Jacobs i3 gaat verder onder leiding van Patrick Moors

[do 26 mei 2016]

Jacobs i3 nv behaalt EN 1090 EXC2 certificaat !

[vr 30 okt 2015]

Binnenkijken bij Stebo

[vr 11 jul 2014]

Inzetten bouwverlof 2014 Quadtocht Orshof

[za 21 jun 2014]

Voltooiing Nieuwbouw Jacobs Transport Genk (Video)

[di 13 mei 2014]

Verbouwing klooster Heilig Hart Lanaken

[wo 19 mrt 2014]

Twin Immo, Europark 131, Lanaken : Preventief archeologisch onderzoek

[wo 2 okt 2013]

Bezoek Stebo op de Vlaamse Dag van de Architectuur


Bekijk de oudere berichten in het nieuws-archief.